Juridisch Advies Op Niveau

BEZWAAR BIJ PARKEERBOETE

Parkeerboete

Een parkeerboete wordt een naheffingsaanslag genoemd. Deze kan alleen worden opgelegd als er te weinig of geen parkeergeld is betaald. Het parkeergeld dat betaald had moeten worden, wordt dan nageheven. Het bedrag is meestal rond de € 60,00, omdat dit het wettelijke maximum bedrag is.

Wanneer heeft bezwaar maken tegen een parkeerboete zin?

Bezwaar maken tegen een parkeerboete heeft alleen zin als u kan bewijzen dat er voldoende parkeergeld is betaald aan de juiste gemeente. Het is niet relevant of u dat voor de juiste zone of voor het juiste kenteken heeft gedaan.

Bezwaar maken tegen parkeerboete

Hier staan alleen de belangrijkste gronden voor bezwaar. Twijfel je over jouw parkeerboete, dan kan u deze voorleggen aan onze juristen. Zij zullen deze dan bekijken.

De parkeerboete is onterecht als u kan bewijzen dat u genoeg heeft betaald. Het komt vaak voor dat mensen per ongeluk het verkeerde kenteken invoeren in hun parkeerapp. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat u de boete niet hoeft te betalen na een bezwaar. Dit bezwaar kunnen wij kosteloos voor u maken. Op deze pagina kan u kijken wat voor bewijs wij nodig hebben van de parkeerapp.

U kan per ongeluk voor de verkeerde parkeerzone hebben betaald. U heeft in dat geval dus wel betaald, maar krijgt een boete. Bezwaar maken heeft zin als u in een parkeerzone stond die even duur was of duurder dan de juiste zone. Wij kunnen het bezwaar dan kosteloos voor u maken.

Soms ontvangt u een parkeerboete terwijl u een parkeerkaartje aan het kopen bent bij de parkeerautomaat. U moet direct na het parkeren parkeergeld betalen via een parkeerautomaat of een parkeerapp. U heeft hier een redelijke tijd voor. Krijgt u een boete terwijl u bij een parkeerautomaat een kaartje kocht? Afhankelijk van de tijd die u hierover deed, kan u eventueel bezwaar maken. Laat onze juristen kijken of bezwaar maken zinvol is.

× Hoe kunnen we u helpen?